Zondag 25 augustus 2019

Oedelemse reisgroep terug van reis

De achtdaagse trip naar de Zugspitz arena met de Oedelemse Reisgroep is uitgegroeid tot een groot succes. Tweeënveertig reizigers verbleven vanaf zondag 26 augustus in hotel Stern te Ehrwald en werden er naartoe gebracht met een bus van de Firma Albion Tours uit Zeebrugge. De reis werd georganiseerd door Sonny Van Hulle, die al meerdere prachtige reizen organiseerde.

 

Vanuit drie opstapplaatsen in Oedelem en Beernem vertrok de bus naar het Zugspitz massief. “Vanaf de eerste dag proefden we al van het gebergte dat Ehrwald omringt”, aldus Rosita Claeys, die dergelijke reizen niet naast zich neerlegt. “Na het inchecken in het prachtig hotel, deden we op maandag een verkenningswandeling in het mooi dorpje, waarna we ’s avonds al genoten van een muzikaal intermezzo van een blaaskapelle. In de loop van de namiddag proefden we schnaps bij de firma Lingzgieseder. Onze tweede namiddag bezochten we het prachtig slot Schloss Linderhof met een bezoek aan het Kloster Ettal. Op woensdag wachtte ons een volle daguitstap naar de Rotlech Wasserfall en een bezoek aan de Stadl brouwerij met uiteraard de nodige proeverijen. Met een treintje maakten we een tocht door de ongerepte natuur langs berg en dal”, vertelt Rosita Claeys.

 

Op donderdag was een boottocht voorzien op de Heiterwangersee en Plansee. “Tussen de bergen was het heerlijk om op die meren te varen”, gaat Rosita Claeys verder. “In de loop van de middag werden we getrakteerd op Brettljause, brood, boter en een warme drank. Dan ging de reis naar het Ehrwalder Alm waar een wandeling werd gemaakt. Op vrijdag volgde dan de uitstap naar de Zugspitz, met zijn 2.962 meter, de hoogste top van Duitsland. Het weer zat wel eventjes tegen, maar kon toch enkele moedige wandelaars er niet van weerhouden even de Bergkapel te bezoeken. Op de laatste dag verbleven we in Axams, waar we na een postkoetsritje belandden bij Postkutscherhof, waar we de trotse bezitter van heel wat paarden, Fritz Ehrensperger ontmoetten. Na een heerlijke maaltijd kon een dansje er nog van af. Al bij al een schitterende reis, die we ons nog lang zullen herinneren.” 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden