Zaterdag 25 mei 2019

Nieuwe infrastructuur voor VVC Beernem bijna klaar

Schepen Jos Sypré (CD&V) sprak een woordje naar aanleiding van de opening van de infrastructuur VVC Beernem, dat nog ver van klaar is, maar toch de goede weg opgaat.

"Ik kan me nog goed herinneren dat meester Hervé Neirinck alle jongens van de gemeenteschool die ook maar een beetje konden voetballen inschreef bij Cercle Oedelem, ik ook dus.

 

Toen m’n moeder enkele weken later vroeg tegen wie wij onze eerste competitiematch zouden spelen, antwoordde ik “Het is thuis tegen Club Brugge”.

Ze zei daarop: “Dat zal geen waar zijn!”

“Op Den Akker moet je gaan voetballen, niet hier thuis.”

Tot zo ver reikte de kennis van althans mijn voetbalmoeder, wat nu tegenwoordig met voetbalmama’s als chauffeur, truitjeswasser en zelfs ook ploegafgevaardigde helemaal anders geworden is.

Ik herinner me ook nog dat ik kapitein was van de juniorenploeg die op Torhout kampioen ging spelen.

We waren geen vedetten, maar hadden een hechte vriendenploeg, gingen voor elkaar door het vuur. In een transfer om elders enkele euro’s meer te verdienen waren we niet geïnteresseerd.

 

In de eerste ploeg herinner ik me nog de pittige derby’s tegen Hogerop Oedelem, waar we met het mes tussen de tanden en met een hele schare supporters rond de draad de titel ‘Ploeg van ’t Stad’ bevochten.

In het Galgeveld in St.-Joris was het nog veel erger.

Ik woonde er een 8-tal jaar en op de ochtend van de derby St.-Joris – Oedelem werd ik nog hartelijk begroet bij de bakker in de straat.

’s Namiddags waren diezelfden van bij de bakker precies anderen geworden en proefde ik echt wel de fanatieke rivaliteitssfeer van de Lattenklievers-aanhang.

Na de wedstrijd was ik in de kantine nog steeds onder de indruk en zei er iemand van St.-Joris tegen mij “Jonge, ge moet u dat allemaal niet aantrekken”.

Dat was hun toenmalige en nu ere-voorzitter Freddy De Meyere, wiens openingswoorden bij de opening van de nieuwe accommodatie aan het kanaal de volgende waren. “Zij die beweren dat dromen bedrog zijn, krijgen vandaag ongelijk!” Hij heeft die woorden zelf niet meer uitgesproken.

 

Een mooie gedachte die hier vandaag ook van toepassing is.

Ik herinner me dat ik in m’n prille periode als sportschepen hier fier de medailles van het Paastornooi kwam uitreiken. Van een delegatie van KSC Beernem kreeg ik de wind van voor, omdat er weeral eens geen warm water was in de kleedkamers.

 

Het best herinner ik me nog het geheim overleg met de beide voorzitters van KSC Beernem en VVC Oedelem, nl met Geert Strobbe en Johan Lips.

Het was zodanig geheim dat Geerts vrouw hem urenlang ongerust aan het zoeken was.

Geert en Johan vroegen mijn mening over een eventuele fusie.

Door samen te werken zouden ze schaalvergrotend een kwalitatief sterke werking kunnen uitbouwen.

Ik was onmiddellijk pro en vond vanuit die fusie voeding om het dossier van de nieuwe voetbalaccommodatie uit te bouwen tot een geslaagd project.

 

Dankjewel aan het Studiebureau Lobelle voor het ontwerp, opvolging en mooie samenwerking, ook doorheen de vele jaren.

Dankjewel aan Bouwonderneming Vandenbussche nv uit Aalter voor de geslaagde uitvoer.

Dankjewel aan Coördinator Patrimonium van de Technische Dienst, Tijs De Meyer, die onder het toeziend oog van diensthoofd Carlos Keerman het dossier (als eerste of tweede werk) in goede banen leidde, alsook aan de ploeg gemeente-arbeiders Beernem die hier aan het werk was.

Dankjewel aan de sportdienst, Sporfunctionaris Tamara Depauw en Steven Depoortere en het hele sportteam, waarbij ik vooral ook de onderhoudsploeg niet mag vergeten.

 

Maar vooral ook dankjewel aan het bestuur en de vele medewerkers van VVC Beernem.

 

Team Johan, het was fantastisch samenwerken met jullie. Wat ik vooral onthouden heb is enerzijds het memorabele overleg met een aantal deskundigen van jullie, waarbij we samen met het studiebureau Lobelle een akkoord omtrent de ontwerpplannen beklonken hebben.

Anderzijds wil ik ook jullie ruime financiële inbreng in de verf zetten.

Ruim €100.000 investeren jullie zelf in het Beernems voetbalverhaal, door onder meer de cafetaria zelf in te richten. Dat getuigt van een financieel gezonde vereniging en de wilskracht om iets moois uit te bouwen. Proficiat!

 

De voetbalaccommodatie Drogenbrood Beernem wordt een nieuwe thuishaven van VVC Beernem en ook van Excelsior Beernem.

Het totaaldossier is nog niet af. Een aanbesteding is lopende om vanaf januari 2019 twee nieuwe voetbalterreinen en een duiveltjesterrein aan te leggen.

Dankzij Firma De Baets Infra zien we op het eerste terrein het licht in de duisternis door de nieuwe volwaardige competitieverlichting. Ook de verlichting op het tweede terrein blijft branden.

 

Zij die beweren dat dromen bedrog zijn, hebben ongelijk.

Tijdens de jongste gemeenteraad hoorde ik een andere uitspraak die hier ook van toepassing is.

“Ge oogst wat je zaait!”

Sportpark Drogenbrood biedt de Beernemnaars met de sporthal, atletiekpiste, B-Loop, fitness, De Boest, de voetbalaccommodatie en binnenkort hopelijk ook het zwembad een fantastisch sportaanbod.

Opvallend aan al die dossiers is dat ze gedragen en met ondersteuning van de betrokken verenigingen en gebruikers uitgewerkt zijn.

Uit cijfers blijkt dat steeds meer van onze inwoners sporten als middel van gezond bewegen en het bevorderen van sociale contacten èn daar doen we het voor.

 

Ik wens jullie veel voetbalplezier!

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden