Zaterdag 25 mei 2019

Beernems politiek landschap zonder familie Van Hoecke

Met het verdwijnen van BRON is er geen lijst meer van de Open-VLD en hiermee komt er een einde aan zitjes in de gemeenteraad voor de familie Van Hoecke. ALexander Van Hoecke die een zitje veroverde in 2013 meldt dat zijn nokele Marc Van Hoecke onafgebroken gedurende 36 jaar zetelde in de gemeenteraad, maar altijd in de oppositie. "Mijn vader Luc koos telkens om in de OCMW-raad te zetelen. Mijn nonkel Marc  leek meer gebeten door de politieke microbe dan mijn vader en het was dan ook logisch dat Marc in de gemeenteraad zetelde. Wat mijn vader betreft kan je het als een edelmoedige zet nemen dat mijn hij telkens een stap opzij zette, maar hier heeft hij nooit zwaar aan getild. Hij staat dan ook gekend als een zeer gul man.

 

Echter was dat in 2012 anders, want ik mocht voor de eerste keer opkomen en werd meteen verkozen door het mooi resultaat dat ik behaalde. Het bloedverwantschap speelde niet op mij, waardoor ik samen met mijn nonkel Marc kon zetelen in de gemeenteraad. Mijn vader mocht weerom plaatsnemen in de OCMW-raad, maar hij vond het echter welletjes en besliste na de verkiezingen dat hij zijn mandaat niet zou opnemen. Hij hield er echter een wrang gevoel aan over, want er vond een zetelverschuiving plaats, waardoor Vicky Reynaert (Sp.a) alsnog een zitje in de gemeenteraad bekwam. Over dat wrang gevoel wil ik niet verder over ingaan.

 

Het zal de eerste keer zijn dat er geen Van Hoecke bloedverwant zal opkomen in een lange tijd. Hoe lang kan ik niet zeggen, want voor mijn nonkel Marc en pa waren er nog politiek actieve familieleden in Beernem, een oud-schepen en menige raadsleden. Er komt zowaar een einde aan een Van Hoecke 'dynastie' binnen Groot-Beernem." 

 

"We willen dan ook graag alles kiezers bedanken voor het jarenlange vertrouwen", aldus Alexander Van Hoecke. (Reginald)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden