Vrijdag 19 juli 2019

Sprokkels uit de gemeenteraad 2

Raadslid Lode Vanneste merkte terecht op dat zijn vraag niet werd meegenomen, deze is toevallig van de lijst gevallen, we zetten deze hieronder : 

Voetbalaccommodatie VVC Beernem

Op 28 september is er de opening van het nieuwe voetbalcomplex van VVC Beernem. De nieuwe accommodatie vervangt de oude kleedkamers en kantine die al jaren tot op de draad versleten waren.

Het nieuwe complex oogt schitterend maar er zijn nog enkele zaken die moeten aangepakt worden.

- In Drogenbrood is er voorlopig maar 1 veld aangelegd. De twee andere velden zijn immers nog altijd niet aangelegd. Wat is de timing voor de aanleg van deze terreinen?

- Op het enige voetbalveld waar wedstrijden gespeeld kunnen worden, is er nog geen verlichting. Wanneer wordt deze verlichting voorzien? Wat gebeurt er met de verlichting van de twee andere terreinen.

- In de kantine zijn er nog geen meubelen. Wat is de timing voor de inrichting van de kantine?

 

ANTWOORD – Schepen Jos Sypré (CD&V), bevoegd voor Mobiliteit

 

Het bestek voor de omgevingsaanleg van de voetbalaccommodatie is opnieuw gepubliceerd, met dezelfde inhoud zoals het dossier eerder goedgekeurd is door de gemeenteraad.

De reden hiervoor is dat er voor de eerste aanbesteding geen enkele aannemer prijs gegeven heeft.

Enkel het voorzien van de nieuwe verlichting hebben we uit het aanbestedingsdossier gehaald.

 

Geruggesteund door de wet op de overheidsoverdrachten hebben we onderhandeld om nieuwe wedstrijdverlichting te plaatsen op het hoofdterrein.

Die werken worden in de komende twee weken afgewerkt.

Op het oefenterrein naast de atletiekpiste wordt de eerdere verlichting herplaatst.

Het terrein gelegen langs het Gaaiveld wordt niet meer verlicht.

 

In het bestek dat nu gepubliceerd is worden twee voetbalterreinen vernieuwd met ballenvangers en dug-outs, komt er een omheining en wordt de onmiddellijke omgeving van het voetbalgebouw  vernieuwd.

De bedoeling  is dat de werken vanaf januari uitgevoerd worden, zodat er aansluitend in het voorjaar kan ingezaaid worden, zodat het gras tegen de start van het komende seizoen voldoende gegroeid en sterk zal zijn.

 

De inrichting van de cafetaria is voor rekening van VVC Beernem.

Om er een kantine te kunnen uitbaten hebben ze €33.000 betaald, net als en zelfs meer als Hogerop Oedelem, KFC St.-Joris en Petanqueclub Oedelem die elk €25.000 betaalden.

De raming van de inrichtingswerken van de cafetaria die de voetbalvereniging zelf zal betalen bedraagt zo’n €60.000, iets wat voor een sportvereniging helemaal niet evident is.

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden