Donderdag 25 april 2019

Rik Beuselinck overhandigt cheque aan 't Vliegend Paard

Tijdens de tentoonstelling ‘Rik Beuselinck monumenTTaal’ wisten de organisatoren niet goed wat te doen met de opbrengsten van het uitbaten van een bar op de tentoonstelling. Het idee werd geboren om de winsten te schenken aan een goed doel.

 

“We zijn immers van het principe dat ik als kunstenaar geen inkomen moet verwerven uit drankverkoop tijdens een tentoonstelling”, aldus Rik Beuselinck. “De zoektocht naar een goed doel duurde niet lang. We kozen voor de kinderopvang Het Vliegende Paard. Het is immers vlak bij kasteel Ten Torre. Ik had al de eer in 2014 een kunstwerk en het officiële loge te mogen creëren voor hen. Onze beide kleinkinderen hebben hier hun eerste levensjaren doorgebracht. We zijn de missie van de instelling, waar zoveel kinderen met en zonder beperking terecht kunnen, zeer genegen”.

 

De barwerking werd via Hilde Tanghe  geregeld en barmedewerkers op een werklijst ingedeeld. Deze werd aangevuld met een aantal vrijwilligers van de Harmonie van Oedelem. “Twee weekends was de bar TT de best draaiende horecazaak van de wijde omgeving”, lacht de kunstenaar. “Er werd nagepraat in de luxe tent en dit bracht een aardige stuiver op. Zo kunnen we na alle verrekeningen het Vliegende Paard een cheque van 2.000 euo overhandigen. Dit zal gebruikt worden om een bewegende tafel aan te kopen. Hierbij wil ik iedereen bedanken, die aan het project heeft meegewerkt”, aldus Rik Beuselinck. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden