Donderdag 25 april 2019

Kristien Dieltiens ontvangt VWS-prijs

In november verscheen het vierde jaarboek van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers (VWS). Het boek met als titel ‘Jaarwerk MMXVIII’ blikt in een brede waaier van bijdragen terug op het afgelopen literaire jaar in de provincie West-Vlaanderen.

 

In het laatste exemplaar wordt afscheid genomen van medestichter, bestuurslid, voorzitter en erevoorzitter Fernand Bonneure, die eind 2007 op 94-jarige leeftijd overleed. Gedurende 57 jaar zette hij zich in voor VWS en laat een grote leegte na.

 

De VWS-prijs 2018 wordt toegekend aan de Beernemse auteur Kristien Dieltiens voor haar veelzijdige en gevarieerde oeuvre. In dit jaarboek schetst Jet Marchau een overzichtelijk beeld van het literaire werk voor kinderen, jongeren en volwassenen van de vaak bekroonde auteur.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: i.tousseyn@telenet.be op 02-12-2018

Een mooie prijs en een terechte waardering voor het werk van auteur en illustrator Kristien Dieltiens. Zo is nog maar eens bewezen dat er in Beernem heel veel cultureel talent aanwezig is. O.a. deze prijs zorgt ervoor dat er erkenning is van al deze sterke cultuuruitdragers. Om fier op te zijn!