Donderdag 25 april 2019

Leerling LTI wint hoofdprijs tombola Maithili

– In de Beernemse bib overhandigde auteur en illustrator Kristien Dieltiens de hoofdprijs van Actie Maithili aan de winnaar van de tombola. Het Land- en Tuinbouwinstituut uit Oedelem en OLVA Steenbrugge, waar Maithili Vanhille leerling was, organiseerden deze tombola. Ondertussen heeft Maithili haar strijd tegen de zeldzame kanker verloren.

“De opbrengst was bedoeld voor de behandeling in Mexico, die haar toch een extra levensjaar heeft bezorgd”, aldus directeur Isabelle  Van Hulle. “In samenspraak met haar ouders gaat de opbrengst nu naar goede doelen die hen in hun strijd hebben begeleid en voor wie deze financiële steun meer dan welkom is om mensen met kanker te blijven helpen. De actie bracht meer dan duizend euro op. Hiervoor kon ook gerekend worden op de Cerkelladies en hun supporters, die niet alleen tombolabiljetten kochten maar ook het entreegeld schonken. Ook de Dosko-supporters van Sint-Kruis hebben hun steentje bijgedragen”. De actie bracht duizend euro op.

 

Afgelopen vrijdag was er de trekking. De winnaar van de hoofdprijs is een leerling van het LTI. De prijs werd door zijn vader afgehaald.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden