Zondag 25 augustus 2019

Jos Sypré legt de eed af als burgemeester

– In de ambtswoning van gouverneur De Caluwé werd Jos Sypré op vrijdag 30 november plechtig ingezworen als burgemeester van Beernem. Jos Sypré, leraar bij Wonderwijs, neemt vanaf 1 januari 2019 politiek verlof. “Het was een heel plechtig moment om vandaag in handen van de gouverneur de eed af te leggen tot burgemeester van Beernem”, aldus de kersverse burgemeester. “De kids van Wonderwijs Brugge supporterden mee van op de eerste rij. Ik heb ongelooflijk veel goesting om vanaf 1 januari van start te gaan en dat deed me werkelijk deugd”.

Volgens Jos Sypré is burgemeester zijn voor alle inwoners van Beernem  het mooiste politieke mandaat dat er bestaat. “Na achttien jaar ervaring als gemeenteraadslid, waarvan twaalf als schepen ben ik er klaar voor. Vermoedelijk ben ik met mijn 49 jaar de jongste burgemeester ooit van Beernem.

 

Beernem is een pracht van een gemeente met veel troeven en uitdagingen. Samen met de 25 nieuw verkozen raadsleden wil ik onze gemeente verder uitbouwen. De voorbije legislatuur hebben we samen met de N-VA hard gewerkt, met vele mooie realisaties als gevolg. Ik wil dan ook Gijs Degrande en zijn ploeg danken voor de fijne samenwerking.

Met Sp.a en Groen schrijven we nu aan een nieuw hoofdstuk voor Beernem. We buigen ons momenteel over het op te maken bestuursakkoord. De inhoud ervan zien wij als krijtlijnen, de grote beleidslijnen, onze visie voor de komende zes jaar en verder. Op basis van dit document zal via een participatief proces met de burger een beleidsplan worden opgesteld, met daarin concrete actiepunten.

 

De eedaflegging in handen van Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, betekende voor mij heel veel. Ik zag het als de officieuze start van mijn nieuw mandaat. De aanwezigheid van mijn ouders, zussen, familie en vooral ook de collega’s en de leerlingen van de klassen van Wonderwijs Brugge waar ik les geef, maakte het moment dan ook bijzonder. Ik geef 25 jaar les in de vroeger De Boomgaard, nu gefusioneerd met De Spycker tot Wonderwijs Brugge, een school voor buitengewoon onderwijs. Ook al word ik nu burgemeester, in de ogen van de leerlingen en de vele oud-leerlingen zal ik altijd wel hun meester blijven. De ontelbare reacties op straat, de vele telefonische en geschreven berichten, alsook via sociale media doen dan ook deugd en motiveren mij enorm”, aldus de nieuwe burgemeester van Beernem. 

Foto: De nieuwe burgemeester met zijn vader Michel, moeder Annie Van Parijs en zussen Frieke en Miet. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden