Zondag 25 augustus 2019

Het Nieuwe Verleden pas geopend

– Het vroegere café De Linde, dat  een decor vormde in De Moorden van Beernem, werd recentelijk omgebouwd door Veronique Maeyaert (58) en haar partner Laurent Ballenghien (49) tot een gezellige ontmoetingsplaats, waar men een babbeltje kan slaan.

 

Beiden leerden elkaar kennen in de Gamma, waar ze tot kort allebei werkzaam waren. Veronique droomde al lang van een eigen zaak te beginnen. Dit café in de Wellingstraat genoot altijd veel belangstelling bij de Beernemnaar. Vroeger had het namen als De Linde, Tunes, De Aap enz…, maar ze troffen het café aan in een verwaarloosde toestand. “Alles is van nul heropgebouwd”, aldus Veronique Maeyaert. “Ik droomde er al altijd van een blues café te openen. Toen we toevallig  hierlangs passeerden, vond ik dit wel een geschikte locatie om mijn droom uit te werken. De brouwer was meteen gewonnen voor mijn plannen. Na de opkuis mag het resultaat gezien worden. Het meubilair vonden we in de Kringloopwinkel. Ik hou ervan een babbeltje te slaan met de mensen en we hebben genoeg plaats tot boven in de mezzanine toe. Daarnaast beschikken we over een terras en we zijn van plan de binnentuin herop te frissen. Op onze kaart staan  kleine snacks, maar vooral diverse bieren en andere dranken. We hebben het voor de Super 8-bieren van de brouwerij Haacht, waarbij men de Export 8-pils van het vat kan drinken. Varianten zijn de Blanche 8 of de Saison 8, die we uitschenken met een vorm van nostalgie”.

 

De naam Laurent Ballenghien spreekt wellicht de voetballiefhebbers aan, want eind jaren tachtig en begin negentig was hij actief bij KV Kortrijk en Germinal Ekeren. “In een speciaal hoekje van het café heb ik mijn truien opgehangen”, zegt Laurent Ballenghien. “Ooit speelden we met Ekeren tegen Celtic Glasgow. Mijn wisseltruitje kreeg  hier een ereplaats. Momenteel blijf ik nog voltijds werken, maar wellicht kom ik ook in het café staan”. Het café is open elke woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 16 uur. Op zaterdag openen de deuren om 14 uur en de zondag om 11 uur.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: Reginald op 25-01-2019

Alvast veel succes met jullie zaak. Beernem kan gerust nog een extra café gebruiken.