Zondag 25 augustus 2019

Schepen Claudio Saelens (CD&V) antwoordt op vraag van Arthur Mortier (N-VA)

Graag had ik aandacht gevraagd voor de slechte toestand van het fietspad in de Wellingstraat- Hubert d ’Ydewallestraat, dit in beide richtingen. Het autoverkeer is er de laatste jaren toegenomen, dit vooral door de opening van meerdere supermarkten. Voor de fietser is dit zeker geen verbetering, daar komt nog bij dat het fietspad in zeer slechte staat is. Vanaf de brug van de autostrade tot aan het kruispunt met de Wingene Steenweg zijn er veel riooldeksels met een groot niveauverschil ten opzichte van de rijbaan. Ook heeft het fietspad geleden onder het groot aantal aansluitingen van nutsvoorzieningen aan de woonhuizen.

 

Aansluitend: Aan de uitrit van de Colruyt naar de H. d'Ydewallestraat plaatste de supermarkt een bord "Collect&Go”. Dit bord staat net op ooghoogte als men de parking met de auto verlaat, en belemmert zo het zicht om de rijbaan op te rijden. Is het mogelijk om dit bord te laten verplaatsen door de Colruyt, of om het bord hoger of lager te laten plaatsen zodat dit niet in het gezichtsveld van de autobestuurders komt?

 

Antwoord schepen van Openbare werken Claudio Saelens (CD&V)

 

De slechte staat van het fietspad als gevolg van de werken van de nutsmaatschappijen werd reeds doorgegeven tijdens het laatste overleg met AWV. Zij gaan dit inventariseren en indien budgettair mogelijk verbeteren. De middelen naar onderhoud toe bij AWV zijn echter heel beperkt. Dit is niet enkel hier in het district Brugge, maar in heel West-Vlaanderen, ook in de regio waar ik zelf werkzaam ben. Dit heeft te maken met de besparingen en de reorganisaties die opgelegd worden naar afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen.

 

Laat ons in ieder geval hopen dat na de verkiezingen van mei we terug een West-Vlaamse Minister hebben van mobiliteit en openbare werken, van welke signatuur hij ook is. Zo kunnen terug meer middelen richten West-Vlaanderen vloeien.

Wat het bord betreft zijn onze dienst en ter plaatse geweest. Het bord werd inmiddels verplaatst.

 

Waar er wel vorderingen zijn, is rond de aanleg van afgescheiden fietspaden in de Wellingstraat vanaf beneden de afzink van de brug over de E40 (Blommeke) tot in Hertsberghe. De projectnota is in opmaak en wordt in februari in een iGBC met Oostkamp besproken. Als alles goed is hebben we in maart of april 2019 een goedgekeurde projectnota. Dan moet een technisch bestek opgemaakt worden en moeten de onteigeningen nog afgerond worden. We zouden dan in uitvoering kunnen gaan eind 2020.

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden