Zaterdag 25 mei 2019

Veteranen Oedelem doen het goed

– Een nieuwe ploeg heeft het altijd moeilijk om zich aan te passen. Dit gaat niet op voor Veteranen Oedelem, dat zich meteen genesteld heeft op plaats vijf. Ook in de bekercompetitie heeft de ploeg zich gekwalificeerd voor de volgende ronde.

 

“Na jaren van ‘beruchte zware derby’s’ tussen Hoger Op Oedelem en Cercle Oedelem, besloten enkele spelers van beide clubs in 2000, dat de tijd rijp was om de strijdbijl te begraven”, aldus coach Eddy Clerick. “We besloten een veteranenploeg op te richten en te spelen tegen regionale veteranenploegen. Enkele spelers van de ene ploeg vervoegden enkele spelers van de andere ploeg en Kamiel Van Hyfte, toenmalige voorzitter van Hogerop, zag dat het goed was. De ploeg groeide uit tot een succesverhaal, zowel op als naast het terrein. Het werd een vriendenploeg. Ondertussen bestaan we negentien jaar en haakten spelers van het eerste uur af. Thans beschikken we over jonge veteranen met voetballers uit provinciale en nationale reeksen. Zo speelt Joeri Sabbe, drie jaar Cercle Brugge in de hoogste nationale afdeling, met ons mee. We besloten aan te sluiten bij de Amateursport om meer in competitie te gaan. We hopen in ons eerste jaar enkele keren te kunnen stunten tegen toppers. Hoger Op bedanken we voor het gebruik van het terrein, kantine en kleedkamers. We beschikken over sponsors als Kopelino Beernem, Woonwinkel De Loof en Telecomcenter Beernem. Ons succes schrijven we toe aan Kamiel Van Hyfte, die al van bij de start in ons geloofde en aan de spelers, die vriendschap hoog in hun vaandel dragen”, aldus Eddy Clerick. 

 

Foto : Veteranen Oedelem met boven van links naar rechts : Stefaan Decoster, Steven Huys, Kevin Vynckier, Thomas Van Kerrebrouck, Wim Meyns, Francis-Cisco Vandevelde, Andy Verdonck, Rik De loof, Ulrich Mouset en Franky Grammens. Onderaan van links naar rechts : Dimitri Bisschop, Jonas Prinsen, Koen Sabbe, Klaus Dhoop, Joeri Sabbe en coach Eddy Clerick.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden