Zaterdag 25 mei 2019

Film in zaal Sinjo

De Cultuur Historische Kring  Sint.-Joris start in samenwerking met de gemeente Beernem  een nieuw initiatief. De bedoeling is een paar keer per jaar een filmvertoning te laten doorgaan in zaal Sinjo die dan wordt omgedoopt tot "Cinema Sinjo". Het is de bedoeling een film aan te bieden aan een schappelijke prijs, zodat iedereen zonder zich ver te moeten verplaatsen een mooi avondje uit heeft.

 

De filmkeuze zal zeer uiteenlopend zijn, een  film rond een bepaald thema  of ook een kinderfilm, zelfs een goede oude kluchtfilm behoort tot de mogelijkheid.

Daar  de gemeente vorig jaar fors investeerde in zaal Sinjo is het nu  ook  mogelijk om een kwaliteitsprojectie te laten doorgaan. CHK Sint Joris  heeft  het nodige materiaal om het geluid perfect  weer te geven zodat je zou denken dat je in een echte cinemazaal vertoeft.

 Voor dit jaar staan alvast vier vertoningen op het programma .

De keuze van onze eerste film naar aanleiding van de Duitse Invasie van Belgie op 10 mei 1940 brengt ons een Historisch correcte langspeelfilm met een uitmuntende cast. In Septenber volgt een kinderfilm, en in november een  tweedaagse waar de nieuwe documentaire "De Laatste Getuigen WO2 "van Sint Joris  zal worden vertoond.

                              Zaterdag 11 mei  2019 om 20 00h "Battle of  Britain" 

Na de val van Frankrijk  bereidde  Hitler  in het voorjaar van 1940 de  invasie van Engeland voor. Hier in ons kleine Sint.-Joris waren de voorbereidingen duidelijk zichtbaar.   Inkom leden CHK 2€, niet leden 3€.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden