Donderdag 19 september 2019

Natuurloop steunt Natuurpunt

Door Eddy Persyn op 14 maart 2019

 

Op 6 april lopen de deelnemers aan de Natuurloop Beernem opnieuw door de Miseriebocht en de Vaanders, prachtige natuurgebieden die in het beheer zijn van Natuurpunt. Als teken van waardering  steunt de vzw Natuurloop daarom Natuurpunt met een gift van € 500.

 

Met deze gift zal Natuurpunt plantgoed aankopen voor het gebied van de Merlebeek, een stukje natuur langs het kanaal Gent-Brugge dat onlangs werd aangekocht.


Over Natuurpunt Oostkamp en Beernem


Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. 

De lokale teams van Oostkamp en Beernem zorgen onder andere voor het beheer van de Miseriebocht, de Vaanders,Heideveld-Bornebeek, Gevaerts Noord en sinds kort ook de Merlebeek. 

 

Meer info: www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-beernem en www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-oostkamp 

 

Over de vzw Natuurloop Beernem

 

De vzw Natuurloop Beernem organiseert sinds 2013 jaarlijks een laagdrempelig loopevent met als decor de natuur- en kasteeldomeinen van Beernem.  Elke loper en jogger, jong en oud, kan in een unieke ambiance genieten van de prachtige Beernemse omgeving.

Aan de editie 2018 namen 630 lopers deel. Dit jaar wordt de Natuurloop Beernem georganiseerd op zaterdag 6 april.  Start en aankomst is op de atletiekpiste van het sportpark Drogenbrood.

De Natuurloop Beernem is een initiatief van Tjörven Bossu, Nico De Bel, Jan Kindt en Piet De Rycke.

 

Meer info:  natuurloopbeernem.blogspot.com/ en www.facebook.com/natuurloopbeernem

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden