Vrijdag 19 juli 2019

Uitdeling bloemaarde

De astronomische lente begint binnen enkele dagen!

Bij vele Beernemnaars met groene vingers begint het te kriebelen om de tuin in te duiken. De start van de lente is voor de 3 gemeentelijke bebloemingscomités ook hét moment om de jaarlijkse bebloemingswedstrijden voor te bereiden.  Samen met schepen Claudio Saelens en schepen Patricia Waerniers werden onder andere de voorbereidingen getroffen voor de jaarlijkse bloemaardebedeling, die zal doorgaan op zaterdag 30 maart.

 

“Op die voormiddag kan elke bewoner zich inschrijven voor de bebloemingswedstrijd. Voor St-Joris kan dat op het Pelderijn tussen 8u30-10u. Voor Oedelem kan dat tussen 10u30-12u op de parking aan sporthal Den Akker, en voor Beernem tussen 10u-12u in ’t Fort. Bij een inschrijving ontvang je ter plaatse meteen ook een gratis  zak bloemaarde.”, aldus schepen Claudio Saelens, bevoegd voor de technische dienst.   

 

Ook wie geen gratis zak bloemaarde wil of deze niet kan komen ophalen, kan deelnemen aan de bebloemingswedstrijd. Schrijf je dan rechtstreeks in via het bebloemingscomité (contactgegevens te vinden op www.beernem.be/cultureleverenigingen ).

 

Patricia Waerniers, schepen van cultuur: “De gemeente Beernem stimuleert via deze 3 gemeentelijke comités de bebloeming en de verfraaiing van onze gemeente. De focus ligt hierbij op het tuin-of voorgevelgedeelte dat vanaf de openbare weg zichtbaar is. We zijn de vele vrijwilligers van onze 3 bebloemingscomités heel dankbaar voor hun groot engagement, en we zijn al heel benieuwd wat de deelnemende inwoners van St-Joris, Oedelem en Beernem in petto hebben. ”

 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden