Vrijdag 19 juli 2019

Wouter De Corte nieuwe voorzitter N-VA Beernem

De N-VA Beernem is over gegaan tot het inrichten van een nieuw bestuur. Wouter De Corte werd als voorzitter verkozen met Bruno Dursin als nieuwe ondervoorzitter. Verdern maken Nicole Vanryckeghem, Bieke Timmerman, Evelien Tant, Gilles Deweerdt, Annelies Renquet, Linde Tingoor en Robby Staes deel uit van de nieuwe bestuursploeg. Het nieuw bestuur telt samen met de mandatarissen 23 leden en is hiermee de jongste partij in Beernem.

 

Wouter De Corte is getrouwd met Trui Calleeuw en vader van drie dochters. Als doctor in de ingenieurswetenschappen en hoofddocent bouwkunde aan de Vakgroep Bouwkundige Constructies van de Universiteit Gent, geeft hij leiding aan zeven onderzoekers. “Mijn loopbaan startte in 1998 aan de Universiteit Gent om in 2005 docent Hogeschool te worden. Vanaf 2012 tot heden ben ik professor aan diezelfde universiteit”, schetst Wouter De Corte zijn loopbaan. Op politiek vlak ben gedurende zes jaar ondervoorzitter van de N-VA Beernem geweest en vijf jaar gemeenteraadslid in de vorige legislatuur”.

 

Wouter De Corte wil aan zijn groep leden van N-VA Beernem en in het bijzonder aan de bestuursleden de komende drie jaar leiding geven gesteund op drie pijlers. “Qua ‘Inhoud’ zijn we nog altijd een politieke partij waarbij de inhoud centraal staat”, legt De Corte uit. “Ons programma waar we  hard aan hebben gewerkt, moet de komende jaren op lokaal vlak de leidraad blijven bij de koers die we gaan varen. De oppositierol die onze mandatarissen nu toebedeeld gekregen hebben, zal als het ven mij afhangt steeds vanuit die invalshoek gevoerd worden.

 

“Onze tweede pijler is ‘Ambitie’. Onze ploeg mag best ambitieus zijn. Onze rol als oppositiepartij in Beermem moet er één zijn van het steunen van correcte voorstellen, maar ook het durven tegen de schenen schoppen en het wijzen op de foute keuzes en de inconsistenties van de huidige coalitie. Ook onze rol op arrondissementeel en provinciaal niveau met Isabelle Vandenbrande en ook op Vlaams niveau met Gijs Degrande, moet kunnen groeien. Deze groeiambitie moet wat mij betreft alle kansen kunnen krijgen en ten volle ondersteund worden”.

 

Het ‘Groepsgevoel’ vindt Wouter De Corte zeer belangrijk. “Ik denk dat wij op dit ogenblik over een geweldige groep beschikken, met daarin een variëteit aan persoonlijkheden, iets jonger en iets ouder, bestuursleden, maar ook sympathisanten, die allemaal een verschillende achtergrond hebben, maar uiteindelijk hetzelfde voor ogen hebben. Ik wil er op toezien dat dat gevoel behouden blijft en dat iedereen zich blijvend goed voelt in zijn of haar rol, hoe groot of hoe klein die ook is”, besluit Wouter De Corte. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: jDebaene Johan op 24-03-2019

Wouter, Je wil niet antwoorden op "MIJN" persoonlijke vraag. Blijkbaar ben je niet in staat om die analyse te maken. Dat is zeer jammer.
In 2024 gaan we het eens tegen elkaar opnemen bij de gemeenteraadsverkiezingen . Onze voorbereiding is al gestart op 01.01.2019. Frustratie is een woord dat niet in mijn woordenboek staat .Gr. Johan.

Bericht geplaats door: Wouter De Corte op 23-03-2019

Was CD&V niet de partij van 'wij'? Als je 5x in 6 regels 'ik' gebruikt zegt dit vooral iets over jou persoonlijk. Misschien moet je daarover eens nadenken. Er blijkt voor de rest vooral frustratie uit je reactie, een frustratie die je blijkbaar op vele fora moet uiten. Een beetje zielig toch voor iemand met een carrière van 18 jaar in de gemeenteraad. Ik hoop alvast zo niet te eindigen.
Lees ook nog eens het artikeltje en mijn antwoord, dan zal je misschien mijn visie op 'wij' en 'groep' misschien begrijpen, al vrees ik van niet aangezien je blijft focussen op 'ik'. Ongetwijfeld zal je ook hier het laatste woord willen, maar ik heb alvast niets meer toe te voegen.

Bericht geplaats door: jDebaene Johan op 20-03-2019

Wouter bedankt voor je reactie. Ik heb 3 keer meegedaan aan de verkiezingen en werd 3 keer gemakkelijk verkozen. De kiezer waardeerde dus mijn werk en dat is wat telt. Nadien werd ik ere gemeenteraadslid voor CD&V, bestuurslid en tevens propagandist. Ik zou graag uw verklaring vernemen waarom je maar 282 voorkeurstemmen kreeg? Na 5 jaar gemeenteraadslid, moet je nieuwe kandidaten laten voorgaan. Ik noem dit een afstraffing, uw werk kreeg geen waardering van de kiezer of zie ik dat verkeerd? Gr. Johan.

Bericht geplaats door: Wouter De Corte op 20-03-2019

Johan, bedankt voor de wensen. Of ze gemeend zijn, daar heb ik mijn twijfels over. Zeker als je onmiddellijk erachter even een “kritische noot” moet plaatsen. Als dat jouw manier is van iemand te feliciteren, laat het dan. Er zijn genoeg mensen die mij oprecht gefeliciteerd hebben.
Je hebt mij blijkbaar gegoogeld, aangezien je mijn individuele score hebt opgezocht ten behoeve van je haarfijne analyse van mijn voorzitterschap en de invloed ervan op de score van de N-VA. Dat is natuurlijk je goed recht, de informatie is publiek toegankelijk en voor altijd beschikbaar. Ik heb dan ook even hetzelfde gedaan bij jou. Veel is er niet vinden, maar de woorden “brak hij met de rest van de Bron fractie” en “arrogant gemeenteraadslid” blijven toch bij.
Als je mijn visie in het artikeltje hierboven hebt gelezen zal je zien dat ik naast politieke inhoud en ambitie ook vooral groepsgevoel centraal stel. Onze groep is geweldig, we werken samen voor een doel. Voor mij zijn persoonlijke ambities daarin ondergeschikt en ik ben fier dat ik die groep de komende jaren mag leiden. Voor partijhoppers is daarin geen plaats, laat mij daarin alvast duidelijk zijn en ook voor onze interne werking heb ik van jou geen lessen te ontvangen.
Mvg,
Wouter

Bericht geplaats door: jDebaene Johan op 17-03-2019

Vooreerst Wouter, Proficiat met uw verkiezing tot voorzitter NVA Beernem. Toch wil ik toch ook even kritisch zijn. Als je na 5 jaar gemeenteraadslid bij een partij die 2 zetels wint in 2018, niet verkozen bent en amper 282 voorkeurstemmen haalt, vraag ik mij wel af , of je de juiste keuze bent om de partij aan populariteit te doen winnen. Wat heb je in die 5 jaar gemeenteraadslid gedaan voor de inwoners? Je bekendheid moet je verwerven en dan pas krijg je voorkeurstemmen. Trouwens daar hebben de andere NVA kandidaten behalve Gijs ook last van. Wat ga je doen om dit probleem op te lossen? Gr.