Donderdag 19 september 2019

Gemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen) pleit voor overdekte fietsenstalling aan nieuwe bib Beernem

Geplaatst door Eddy Persyn op donderdag 11 april 2019

 

Nu de bib in Beernem vernieuwd is, vindt Roos Lambrecht dat het tijd wordt om te investeren in een kwaliteitsvolle fietsenstalling zodat de bezoekers van de bib hun rijwiel er met een gerust hart kwijt kunnen. “ Een degelijke fietsenstalling zorgt er ook voor dat meer mensen geneigd zullen zijn om hun verplaatsing op een duurzame manier te doen i.p.v. meteen de auto te nemen”, meent Roos. Het kadert dus binnen het fietsvriendelijk beleid van de gemeente.

 

Aan welke eisen een goede fietsenstalling moet voldoen, staat uitgebreid in het Vademecum Fietsvoorzieningen van de Vlaamse overheid. Een kwaliteitsvolle fietsenstalling houdt volgens dit referentiewerk in dat die met beugels is en dus niet met het huidige, goedkope systeem van zogenaamde ‘wielklemmen’ dat je overal ziet. Bovendien moet er plaats voorzien zijn voor buitenmaatfietsen, zoals o.a. bakfietsen. En een overkapping is zeker ook nuttig.

 

“ Het zou ideaal zijn, mocht deze fietsenstalling groot genoeg zijn zodat ook bezoekers van het zwembad er hun fiets kunnen stallen”, zegt Roos.

 

Ook aan het gemeentehuis is er nood aan een goede fietsenstalling. Nu is er een schamel fietsenrek dat niet echt uitnodigt om er je fiets te plaatsen. Er is nog wel een fietsenhok aan de zijkant van het gemeentehuis, maar, behalve dat die overdekt is, voldoet die niet aan de minimumeisen van het Vademecum.

 

“Wanneer we van Beernem een echte fietsgemeente willen maken, zullen we een versnelling hoger moeten schakelen. Goede fietsenstallingen zijn hierbij onontbeerlijk”, vindt Roos.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: jDebaene Johan op 14-04-2019

Ik kan het voorstel van Roos wel smaken. Het moet zeker in overweging genomen worden.
Waar ik enorm van schrik is het realisme van Groen Beernem en de financiële onkunde van Groen Federaal.