Vrijdag 19 juli 2019

AVANTI op weg naar de dubbel

De derde opeenvolgende titel van Avanti Brugge is sinds zaterdagavond een feit. Na een spannende match bij Iebac Ieper ging uiteindelijk het netje eraf en viel er een zucht van verlichting bij Avanti-minnend Brugge.

 

“Het is niet vanzelfsprekend om driemaal na elkaar de titel te pakken”, vertelt afscheidnemend coach Eric Walter. “Ieper was zelf nog in strijd om een verlengd verblijf in tweede provinciale te bemachtigen en dat hebben we geweten. In het begin van de wedstrijd hadden zij het betere spel en moesten wij achtervolgen. Maar in de tweede helft hebben we dan de puntjes op de i gezet en uiteindelijk nog ruim gewonnen met 65-77.”

 

Maar het seizoen zit er nog niet op voor Avanti. “We willen natuurlijk de dubbel behalen dit jaar en dit betekent dat we nu de focus zullen leggen op het bekerduel. Op 10 mei hebben we eerst de halve finale tegen ofwel Middelkerke of Oostkamp Three. Deze moeten nog hun kwartfinale afwerken en dan volgt er opnieuw, hopelijk een rood-wit weekend in De Lange Munte in Kortrijk waar we op vrijdag 10 mei onze halve finale zullen afwerken.

 

(GD)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden