Donderdag 23 januari 2020

Dirk De fauw blikt terug op de eerste drie maanden 2019 als burgemeester van Brugge

Geplaatst door Eddy Persyn op dinsdag 16 april 2019

 

De voorbije weken zijn, mede door de drukte, alweer voorbij gevlogen. Toch zal deze periode me om verschillende redenen nog lang bijblijven.

De vele fijne ontmoetingen met boeiende mensen blijven zeker in mijn geheugen gegrift: onze eerste buurt-aan-de-beurtmomenten waarmee we met de Brugse bestuursploeg naar onze inwoners trekken, het afscheid van de vorige ploeg van de Seniorenadviesraad,  de bijeenkomst van Samana rond het Memisa-project ziekenhuis voor Ziekenhuis, de gespreksavond waar ik het als burgemeester en voorzitter van MBZ had over de toekomst van onze haven, …  Veel te veel om op te noemen!

Als burgemeester zal deze periode me ook bijblijven omdat onze stad toch regelmatig op een positieve manier in het nieuws is gekomen: Bruggeling Bart Moeyaert die de ‘Astrid Lindgren Memorial Award’ (de zgn. Nobelprijs voor jeugdliteratuur) won, de AG 3-daagse Brugge – De Panne die het wielerpeloton naar de Markt bracht, de aankoop van de ‘Heilige Veronica’ van de Meester van de Ursula-legende als aanwinst voor onze museumcollectie, …

De discussie rond het Brugse Dolfinarium, de transmigrantenpolitiek en de Brexit met haar mogelijke gevolgen voor onze haven, het jongerengeweld aan het station, ... behoren dan weer tot die categorie van onderwerpen die ik liever niet te vaak op mijn bord krijg als burgemeester. Maar ook in dergelijke dossiers neem ik mijn verantwoordelijkheid en heb ik ervoor gezorgd dat we als stad duidelijk positie innemen, telkens vanuit het oogpunt het welzijn van onze Bruggelingen en de welvaart van onze stad te behoeden.

Maar … deze periode zal me vooral bijblijven door de geboorte van mijn vierde kleinkind, Matteo, zoontje van mijn zoon Dieter en schoondochter Kim.  

 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden