Zaterdag 7 december 2019

Op zaterdag 24 augustus staat de zesde editie van BunkerRock op de agenda

Door Eddy Persyn op woensdag 5 juni 2019

 

De laatste editie vorig jaar trok 600 muziekliefhebbers naar de markt in Oedelem. Voldoende voor VZW Den Bunker om BunkerRock dit jaar naar een niveau hoger te tillen dit jaar.

 

De vzw Den Bunker slaat opnieuw de handen in elkaar met Gemeente Beernem om de Beernemse inwoner te verwennen met een mooie line up.

 

De Cultuurdienst van Beernem  stond mee in voor de programmatie en Schepen van Cultuur Patricia Waerniers kan de affiche smaken en kijkt uit naar een topeditie: “BunkerRock is ondertussen aan haar zesde jaar toe en vormt het  muzikaal hoogtepunt van ons cultureel zomerprogramma met onder andere  een zomerexpo in het Schepenhuys, 4 vrijdagavonden Tangodansen, Open Monumentendag... Dit jaar pakken we uit met een heel sterke affiche: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige avond!.”  

 

In 2017 won Mickey Doyle als singer-songwriter het Jonge Wolven-concours. "Alleen is maar alleen," moet hij gedacht hebben. Mickey werd Mooneye en er schaarde zich een band achter de zanger-gitarist. Mooneye bracht onlangs een titelloze EP uit en vuurde die onder andere als voorprogamma van Intergalactic Lovers en Great Lake Swimmers af op zijn publiek. Mooneye brengt indiefolk waar je melancholisch van wordt. De stem van Michiel Libberecht moet daar voor iets tussen zitten. Zij wonnen in 2019 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en dit jaar openen ze BunkerRock.

 

Als tweede band   hebben VZW Den Bunker en de Beernemse cultuurdienst dit jaar gekozen voor Isolde Lasoen, niet enkel bekend als de drumster van Daan, maar ook van haar eigen project Isolde XL. Lasoen bracht vorig jaar de plaat Cartes Postalesuit, met zowel Franstalig als Engelstalig werk. Met die plaat toert Isolde al geruime tijd met haar XL-band, waaronder drie blazers.

 

We sluiten BunkerRock af met de Food Fighters. Vier muzikale vrienden met een niet geringe berg muzikale ervaring zullen het decor doen daveren in Oedelem.

Twee snoeiharde en stomende gitaren die anderhalf uur een onontbeerlijke ‘wall of sound’ produceren als ode aan de The Foo Fighters.

 

Goran Vanneste en Andy Dewilde van VZW Den Bunker kijken uit naar een topeditie, waarbij ze hopen dat ze iedere Beernemse inwoner kunnen plezieren.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden