Dinsdag 22 oktober 2019

Nieuwe fietspaden tussen Sint-Joris en Beernem

In de gemeenteraad van juni 2019 stond het dossier voor de aanleg van de fietspaden langsheen de Sint-Jorisstraat op de agenda.

 

Burgemeester Jos Sypré (CD&V) is verheugd dat er eindelijk vooruitgang geboekt wordt in het dossier van het fietspad langsheen de Sint-Jorisstraat.  “Deze missing-link is een dossier dat al jaren op het verlanglijstje staat van het gemeentebestuur. Dit dossier voorziet niet enkel een veilig vrijliggend  fietspad achter de bomenrij tussen de burg in Sint-Joris en het industriepark, maar voorziet ook een deftig fietspad tussen de Lattenklieversstraat en het fietspad langsheen het kanaal. Nu ligt dit stukje nog in dolomiet en vergt dit veel onderhoud.”

 

Volgens schepen van openbare werken, Claudio Saelens (CD&V) worden ook de kruispunten met het Galgeveld, Maria-Aaltersteenweg en Kauter aangepakt. “De zichtbaarheid zal er vergroten. De grondverwervingen hebben bijzonder lang aangesleept. Hierdoor was de stedenbouwkundige vergunning vervallen. Ook de normen op het vlak van waterhuishouding zijn er in de jaren strenger op geworden. Dit maakt het dossier een stuk duurder. (een kleine 2.000.000 euro, waarvan ongeveer 450.000 euro ten laste van de gemeente). We hopen dat de Vlaamse regering  hun aandeel vlug zal goedkeuren, zodat we dit najaar in uitvoering kunnen gaan.

 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden