Dinsdag 22 oktober 2019

Roos Lambrecht wil een nieuw zebrapad aanleggen

Op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie, hing het Beernemse gemeentebestuur voor de eerste maal de regenboogvlag uit aan het gemeentehuis. “ Een mooi symbool om de holebi-gemeenschap in het algemeen en in onze gemeente in het bijzonder een hart onder de riem te steken”, zegt Roos Lambrecht, gemeenteraadslid voor Groen.

 

Die regenboogvlag hangt er echter maar tijdelijk. Vandaar dat Roos voorstelt om in Beernem een regenboogzebrapad aan te leggen. “Zo’n zebrapad in regenboogkleuren vraagt blijvend respect voor lesbischehomoseksuelebiseksuele en transgender mensen”, aldus Roos.

 

Het regenboogzebrapad kan bv. dicht bij een school om ook aan de kinderen duidelijk te maken dat ze zichzelf mogen zijn en dat holebi zijn niet abnormaal is.

 

“Ik heb er al een plaats voor gevonden”, zegt Roos, nl. in de Beukendreef, dicht bij de Regenboogschool. Daar is trouwens nood aan een veilige oversteekplaats.“

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: Roos Lambrecht op 10-06-2019

Dag Johan,
Blij dat ook voor jou alle mensen gelijk zijn. Helaas is er nog veel werk aan de winkel, denk maar aan de uitspraken het Vlaams Belang de laatste tijd en hun resultaat bij de laatste verkiezingen. Blijkbaar is er nog een grote groep mensen die onze mening niet deelt. Ook op straat worden nog steeds holebi's nageroepen en beledigd. De regenboog staat symbool voor het feit dat je jezelf mag zijn, daarom graag dicht bij een school. Dagelijks durven jongeren hier niet voor uit te komen, uit angst voor de reactie van hun omgeving. Ik koos de Regenboogschool, omdat het daar dan ook perfect bij past. Het is letterlijk en figuurlijk heel mooi.

Bericht geplaats door: i.tousseyn@telenet.be op 10-06-2019

Proficiat Roos met je fantastisch voorstel! In deze tijden van toenemende bashing van mensen met een andere geaardheid, aangemoedigd door de huidige rechtse partijen is dergelijk regenboogzebrapad een ferm en duidelijke statement. Onze gemeente gaat voor verbondenheid en dit voorstel voor dergelijk zebrapad heeft dan ook een hoge symboolwaarde. In andere provincies ligt er al één. Hopelijk krijgt Beernem dankzij jouw voorstel zo'n origineel zebrapad en krijgt onze gemeente zo de primeur in West-Vlaanderen.

Bericht geplaats door: jDebaene Johan op 09-06-2019

Roos, als er nood is aan een nieuw zebrapad, dan moet dit snel uitgevoerd worden.

Om daarvan een blijvend respect voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender te maken heb ik problemen mee. Voor alle duidelijkheid ik heb het grootste respect voor elke geaardheid. Veel vrienden vallen in die groep. Maar de vraag is als je met een dergelijk voorstel deze mensen een dienst bewijst? Ik heb geleerd om iedereen gelijk te behandelen, ongeacht hun geaardheid. Laten we deze groep beschouwen als volwaardige burgers en dan hoeft uw voorstel NIET.