Zaterdag 7 december 2019

JCI Damme verkoos nieuwe Raad van Bestuur

Geplaatst door Eddy Persyn

 

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijde organisatie die jonge, ondernemende mensen, de kans wil geven om door middel van enerzijds vorming en anderzijds engagement in creatieve projecten, hun leiderschapskwaliteiten en ondernemerszin te ontwikkelen of op een hoger niveau te brengen. In België is JCI goed voor zo’n 1000 leden verdeeld over 35 lokale afdelingen. De afdeling JCI Damme verkoos begin deze maand een gloednieuwe Raad van Bestuur.

 

Het nieuwe werkingsjaar start met een nieuwe raad van bestuur. Die wordt geleid door de nieuwe Voorzitter Goran Vanneste. De 28-jarige Vanneste is reeds 6 jaar lid van JCI. Hij heeft de afgelopen jaren binnen de organisatie steeds een functie op het lokaal of Vlaams niveau opgenomen en was vorig jaar nog Trainingsverantwoordelijke op Vlaams Niveau.

 

Goran Vanneste mag zich vanaf nu een jaar lang voorzitter van de Damse afdeling noemen. “Er staan dit jaar opnieuw heel wat activiteiten op het programma, waarbij we ook geïnteresseerden willen aantrekken om met onze vereniging kennis te maken”, vertelt de nieuwe voorzitter.

 

Meer bekendheid

 

“JCI Damme is voor velen jammer genoeg nog niet gekend”, aldus Goran Vanneste. “Daar wil ik dit jaar graag verandering in brengen binnen onze regio. Doorheen het jaar organiseren we bijvoorbeeld ‘onze SpeakersClass’, 4 sprekersavonden waarbij we steeds 4 topsprekers aantrekken om uit hun persoonlijke ervaring als ondernemer te delen. Via hun verhaal worden jonge mensen geïnspireerd om initiatief te nemen of om zich te wapenen tegen onvoorziene omstandigheden. Dit jaar staan volgende sprekers gepland:

·       22 oktober 2019 – Peter Callant – CEO Callant Verzekeringen

·       18 februari 2019 – Tim Berckmoes – CEO ABC Dieselmotoren

·       28 april 2019 – Tom Willemen – CEO Willemen Groep

·       09 juni 2019 – Michel Moortgat – CEO Duvel Moortgat

Naast dit keynoteprogramma organiseert JCI Damme ook traditioneel weer verschillende vormingen om leden en geïnteresseerden de kans te geven zich verder te ontplooien.

 

Nieuwe raad van bestuur

De nieuwbakken voorzitter en oud-voorzitter Robrecht Delbaere worden het komende werkingsjaar bijgestaan door een nieuwe raad van bestuur: Melvin Delaere (penningmeester), Brecht Timmerman (secretaris),Theo van den Eeckhout (internationalisme), Matthias Destorme(projectbegeleiding) en Pieter De Craene (opleidingen).

 

5-jarig bestaan

 

Het nieuwe bestuur staat aan het begin een belangrijk jaar, want dit jaar is ons lustrum jaar waarbij we 5 jaar officieel bestaan. Op dezelfde plaats als we 5 jaar gecharterd zijn zullen we ons lustrum vieren namelijk in het kasteel van Moerkerke op 15 november 2019. We bereiden ons voor een schitterend feest voor zowel leden, oud-leven als sympathisanten.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden