Zaterdag 7 december 2019

22 november Dag van de ondernemer

Door Eddy Persyn  -  22 nov 2019

 

Een verhaal van een ondernemer naar aanleiding van de 'Dag van de ondernemer'

 

Ondernemen is geen sprint maar een marathon

 

Startende ondernemers moeten – zeker in de beginfase – opletten dat ze zich niet vergalopperen. Dat ondervond IT’er Michiel Cuvelier (22) van Kayzr aan den lijve.

 

Online spelplatform

 

Kayzr is het online spel- en toernooiplatform van Michiel en zijn twee medezaakvoerders. Op dit platform kunnen gamers het tegen elkaar opnemen in verschillende competities en daar prijzen mee winnen. Zo ontwikkelde het 12-koppig team van Kayzr onder meer toernooien voor bekende games zoals Fortnite en Counterstrike.

 

Honderd uur per week

 

Michiel stapte in november 2016 als medezaakvoerder in Kayzr. “In het begin werkte ik soms 100 uur per week. Ik stond ermee op en ging ermee slapen. Toen sprak een collega me aan met de woorden: ondernemen is geen sprint, maar een marathon.”

 

Afstand nemen

 

De jonge zaakvoerder besefte al snel de waarheid die in die woorden schuilt. “Ondernemen moet haalbaar blijven op lange duur. Dat betekent dat ik af en toe afstand moet nemen van het werk. Mijn tip voor andere, jonge ondernemers? Durf tijd te maken voor iets anders, en laat je mails dan even voor wat ze zijn (lacht).”

 

Online

 

In zijn werkritme zocht Michiel als zelfstandige ondernemer ook partners waar hij zoveel mogelijk online een beroep op kan doen. “Zo kwam ik terecht bij Liantis. Ik ben er volledig online gestart, en dat vond ik perfect! Zo verloor ik het minste tijd, was ik met alles in orde én kon ik me concentreren op de zaak. Zoeken naar een goed werkritme, betekent dus ook zoeken naar partners die je efficiënt ondersteunen.”

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden