Zaterdag 7 december 2019

Beernem voert z’n eerste fietsstraten in

Door Eddy Persyn  -  20 november 2019

 

Op vraag van de scholen komen de eerste fietsstraten van Beernem in de omgeving van het Land- en Tuinbouwinstituut (LTI), alsook in de Rollebaanstraat.

 

In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan in geval van éénrichtingsverkeer of de helft van de rijbaan langs de rechterzijde in geval van tweerichtingsverkeer gebruiken. Gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen en rijden maximum 30 kilometer per uur. Het begin en einde van een fietsstraat wordt aangeduid met blauwe aanwijzingsborden en een logo op het wegdek.

 

Concreet komt de fietsstraat in de omgeving van het LTI  in het Maandagse en een deel van de Weg naar Sint-Kruis (vanaf het kruispunt met de Bruggestraat  tot het kruispunt met Ten Torre.  Zo wordt een fietslink gecreëerd vanaf het dubbelrichtingsfietspad naar het Rijckeveldebos. Voorbij het kruispunt met Ten Torre is de Weg naar Sint-Kruis al gereglementeerd als uitsluitend bestemd voor landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers en ruiters.

 

In de Rollebaanstraat wordt de fietsstraat ingevoerd vanaf het kruispunt met de Bloemendalestraat tot aan de parking van Curando.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden