Dinsdag 21 januari 2020

Voorstelling Kunstboek De Theeroos in Oedelem

Door Eddy Persyn  -  05 dec 2019

 

Onderaan de tekst nog een aantal sfeerfoto's uit het boek

 

Valérie Hallin is anglofiel in hart en nieren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze van de thee haar beroep heeft gemaakt. Als theesommelier trakteert ze gasten in haar Engelse tuin vol schitterende rozen, weelderige kruiden en fruitbomen met plezier op een authentieke afternoon tea. Grootmoeders porselein, oud glaswerk, kraakvers wit tafellinnen, gesteven servetten, zilveren taartvorkjes, theelepeltjes en enkele mooie bloesemtakken maken het plaatje compleet.

 

Een afternoon tea bij De Theeroos is meer dan een kopje thee met een koekje, het is een heuse belevenis, waarbij de eigenheid van de huisgemaakte theemelanges perfect gematcht en versterkt wordt door slim uitgekiende zoete en hartige gerechten. De theedegustatie begint met een fris aperitief op basis van thee en eindigt na een oog- en zinnenstrelend feest van finger sandwiches, zoete en hartige scones, clotted cream, curds, chutneys, geleien en fijne gebakjes met een exquise praline met theevulling.

 

De theebeleving verloopt op het ritme van de tuin en zo komt er elk seizoen weer ander lekkers op tafel. In dit heerlijke boek geeft Valérie Hallin wat achtergrond bij de verschillende theeën en hun (geneeskrachtige) eigenschappen, deelt ze naast heel wat theeweetjes ook haar succesrecepten en krijg je tips en tricks om ook thuis een geslaagde afternoon tea te organiseren.

 

De voorstelling van het boek gebeurt op 6 december. Op zaterdag en zondag is het opendeur bij 'De Theeroos' resp. van 11 tot 20 uur en van 11 tot 17 uur. Adres 'De Theeroos' Zwarte Paard 19 te Oedelem  

 

Technische info:

 

De Theeroos

Thee beleven doorheen de seizoenen

 

Auteur: Valérie Hallin

Fotografie: Véronique De Walsche, Valérie Hallin

152 blz, hardcover,  24 x 19,5 cm

€29,95

ISBN 978-90-5856-633-1

Een uitgave van Stichting Kunstboek

 

Cover van het boek met ansluitend enkele sfeerfoto's uit het boek

 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden