Woensdag 26 februari 2020

Gemeente Beernem sluit nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met Kringwinkel ’t Rad

Door Eddy Persyn  - 16 januari 2020

 

Op de gemeenteraad van 14 november 2019 werd de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Beernem en Kringwinkel ’t Rad goedgekeurd.

 

Schepen Vicky Reynaert (sp.a): "de gemeente Beernem heeft al een lange tijd een goede samenwerking met de Kringwinkel, die momenteel gevestigd is in één van onze gebouwen op het Fort. Met het nieuwe bestuur willen we deze samenwerking graag versterken, en willen we samen met de Kringwinkel nog meer inzetten op hergebruik, sociale tewerkstelling en armoedebestrijding. Daarom sloten we voor de komende legislatuur een nieuwe overeenkomst af.

 

"Zo zal de Kringwinkel een container voorzien op ons recyclagepark waarin herbruikbare huisraad kan gedeponeerd worden die dan naar de Kringwinkel kan worden overgebracht, een vraag die ook al door raadslid Roos Lambrecht (Groen) op de gemeenteraad werd gebracht. Zo stimuleren we nog meer herbruikbaarheid van goederen," vervolgd de schepen.

 

"Daarnaast hebben we ook verschillende bepalingen opgenomen om de samenwerking tussen het OCMW en de Kringwinkel te versterken. Mensen die vanuit het OCMW doorverwezen worden naar de Kringwinkel kunnen een korting krijgen op de aankoop van goederen, waarbij ook de afbetaling in de tijd gespreid kan worden. Zo kan het OCMW mensen in armoede beter helpen. De Kringwinkel stelt ook verschillende mensen te werk die doorverwezen worden vanuit het OCMW Beernem, en die zo, dankzij de Kringwinkel, een nieuwe kans krijgen op de arbeidsmarkt. Voor die mensen voorziet de Kringwinkel in begeleiding, en bieden zij ook opleidingen aan. In ruil daarvoor voorziet de gemeente Beernem in een tussenkomst in de loonkost van de coördinator die tewerkgesteld is in Beernem. Zo dragen we ook bij aan de creatie van sociale tewerkstelling," aldus schepen Vicky Reynaert (sp.a)

 

Op de foto:

Laure Vanhulle, financieel manager van de Kringwinkel ’t Rad, Amira Zaouali, Jason Duclos, Inge Depré en Carine Danckaert, de winkelverantwoordelijke en werknemers van de Kringwinkel ’t Rad in Beernem, samen met burgemeester Jos Sypré en schepen voor armoedebestrijding en sociale tewerkstelling Vicky Reynaert

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden