Woensdag 26 februari 2020

Splinternieuwe kinderopvang in Sint-Joris

Door Eddy Persyn  -  16 januari 2020

 

Sinds 30 augustus is de nieuwe buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje in Sint-Joris officieel geopend. De nieuwe kinderopvang kreeg een plaatsje in het Huis van het Kind in de Lattenklieversstraat 46. Het gebouw, dat eerder de functie van Sociaal Huis vervulde, onderging een flinke metamorfose.

 

In november 2017 verhuisde het Sociaal Huis naar hun huidige locatie in de Bloemendalestraat 130. Sindsdien is het gebouw grondig aangepakt en gerenoveerd. Zo is de achterkant van het gebouw volledig opengetrokken. Daar bevindt zich nu de kinderopvang met een mooie, lichtrijke en open speelruimte.

 

Ook qua buitenruimte heeft deze nieuwe locatie heel wat te bieden: er staat een duurzaam speeltoestel met een veilige speelzone errond waar kinderen zich kunnen uitleven.

 

Schepen Vicky Reynaert (sp.a, bevoegd voor kinderopvang) geeft nog mee: “Het nieuwe schepencollege heeft in februari van dit jaar de nodige middelen vrijgemaakt om deze buitenschoolse kinderopvang en haar buitenruimte in te richten. We zijn er immers van overtuigd dat het organiseren van buitenschoolse kinderopvang een kerntaak is van de gemeente. Met deze nieuwe locatie buitenschoolse kinderopvang hoop ik dat de kinderen van Sint-Joris, samen met de begeleidsters, op een kwaliteitsvolle manier van hun vrije tijd voor en na

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden