Woensdag 26 februari 2020

’t Veldzicht treedt toe tot samenwerkingsverband SURPLUZ

Door Eddy Persyn  -  donderdag 13 februari 2020

 

Unie-K, Ons Huis en ’t Veldzicht bieden samen brede zorg aan mensen met een beperking

 

Nadat Unie-k en de OCMW-vereniging Ons Huis vorig jaar beslisten om het samenwerkingsverband SURPLUZ te starten, maakt ’t Veldzicht nu de keuze Veldzicht Beernem, Ons huis Brugge, Uniek, vormen samenwerkingsverband surpluz, Actuali.be,om hieraan te participeren. De overeenkomst voor een duurzame samenwerking werd door de drie voorzitters officieel ondertekend in de Bonte Bazart, het winkeltje van Villa Veldzicht in Sint-Kruis-Brugge.

De organisaties stappen in de samenwerking zonder dat ze hun eigenheid of persoonlijke aanpak van de zorg laten varen. De beslissing van ’t Veldzicht gaat dus niet om een fusie of een nakende fusie.
Binnen SURPLUZ verbinden 'tVeldzichtUnie-k en Ons Huis zich ertoe brede zorg aan te bieden voor mensen met een beperking. Ze proberen bij elke ondersteuningsvraag een antwoord op maat van de ‘mens’ te bieden. Daarbij houden ze rekening met de grote verscheidenheid aan ondersteuningsvragen.

"Door deze samenwerking blijft de kwaliteit van de zorg voor personen met een beperking, zelfs in deze besparingstijden, gegarandeerd", zeggen de Brugse schepenen Martine Matthys, bevoegd voor mensen met een beperking, en Pablo Annys, voorzitter van Ons Huis. "De expertise wordt verbreed en de ervaring verder gedeeld. Zo willen drie gelijkwaardige partners een waaier van zorgnoden blijven lenigen. Dat doen we in de eerste plaats met een hart voor de mensen."


Warmte van kleinschalige zorgprojecten garanderen

 

Veldzicht Beernem, Ons huis Brugge, Uniek, vormen samenwerkingsverband surpluz, Actuali.be,

De sector van de zorg voor mensen met een beperking heeft de jongste jaren veel veranderingen doorgemaakt. In 2017 werd de persoonsvolgende financiering een feit. In de meeste gevallen bleven de werking en de bezetting van zorgorganisaties dezelfde. Eind vorig jaar werd “correctiefase 2” een feit. Door de aangekondigde besparingen is nagenoeg alle ademruimte voor de bestaande zorgaanbieders van tafel geveegd. De sector wordt steeds meer als een harde sector beheerd. In die context wordt het een hele uitdaging om de warmte en hartelijkheid van kleinschalige zorgprojecten te blijven garanderen.

Vandaar de beslissing om SURPLUZ boven de doopvont te houden, waartoe ook ’t Veldzicht nu toetreedt. Samenwerken versterkt en samenwerken biedt voordelen. Deze vers gebundelde krachten in de zorg zijn een absoluut ‘surplus’ voor Brugge en voor mensen met een beperking in Brugge. Er wordt op een duurzame manier geïnvesteerd in hun levenskwaliteit, met oog voor zelfredzaamheid en inclusie.

 

www.onshuisbrugge.be | www.veldzichtvzw.be | www.uniek.org

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden