Woensdag 8 april 2020

VBS Ter bunen Oedelem krijgt 345 000 euro van Vlaams minister van Onderwijs Weyts en wat met gemeenteschool De Notelaar

Door Eddy Persyn  -  vrijdag 28 februari 2020

 

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw.

 

Centen voor aankoop oude CM-lokaal en parochiezaal

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 345 461 euro in Vrije Basisschool Ter Bunen. Gijs Degrande: ‘Er wordt een bedrag van € 67 561  uitgetrokken voor de renovatie van het dak. Daarnaast is er € 148 400 voorzien voor de aankoop van het voormalige CM-kantoor in de Jullien Creytensstraat. En ook voor de aankoop van de parochiezaal naast de school trekt minister Weys € 129 500 uit. Dit is heel goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van Ter Bunen. Zij krijgen nu betere schoolgebouwen.’

 

Voor alle duidelijkheid wordt de parochiezaal niet onmiddellijk ingenomen door VBS Ter Bunen; zo leert ons navraag bij burgemeester Jos Sypré. (nvdr)

 

Hopelijk gaat ook renovatie Notelaar eindelijk van start

 

N-VA Beernem is zeer tevreden met de middelen die Ter Bunen krijgt van de Vlaamse Regering. De partij hoopt dat ook de renovatie van gemeenteschool De Notelaar eindelijk van start gaat. Gijs Degrande: ‘Tijdens de vorige legislatuur werkte  onze toenmalige schepen van Onderwijs Jef Vansteenhuyse hard aan een dossier voor De Notelaar. Het dossier was klaar in november 2018 en werd toen op de gemeenteraad gebracht. Jammer genoeg werd het weggestemd door CD&V, S.PA en Groen. De drie partijen hebben toen een pak beloftes gemaakt maar de ongerustheid blijft. Het is ondertussen al heel lang stil rond dit dossier. We hopen dat de huidige bestuursmeerderheid snel klaarheid schept.’

 

Bevoegd schepen Ruben Strobbe antwoordde op onze vraag rond het dossier de Notelaar het volgende:’ Met alle respect voor het gedane werk van de voorgangers in het verleden maar we moeten vooruit kijken.

 

Een school bouwen is een belangrijke beslissing van het gemeentebestuur. We doorlopen een proces om het dossier voor 'een brede buurtschool' krachtig op te bouwen met aandacht voor vernieuwende onderwijsmethodes met flexibel en creatief inzetbare ruimtes.

 

De voorbije maanden werd achter de schermen hard gewerkt aan de opbouw van een nieuw dossier nieuwbouw/renovatie De Notelaar. Budget van 4,7 miljoen werd door de gemeenteraad goedgekeurd in de zitting van december 2019 + budget voor verwerving gronden voor de te realiseren veilige achterontsluiting. We verkiezen in het belang van een goede toekomst voor de gemeenteschool De Notelaar nog even in de luwte te blijven. Noodzakelijke gesprekken zijn nog lopende. De directie is betrokken en een toelichting van de huidige situatie bracht ik aan de schoolraad en tevens ook de ouderraad. Meer concreet nieuws volgt later en alle betrokkenen en raadsleden worden als eerste geïnformeerd.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden