Woensdag 8 april 2020

Social distancing en andere regels

Door Eddy Persyn  -  woensdag 18 maart 2020

 

In alle omstandigheden moet je rekening houden met de sociale distancing. Maar wat betekent dit nu precies? Dat houdt in dat je minimum 1.5 meter tussen personen moet houden. Dit geldt niet enkel in winkels, maar ook op je werk, tussen vrienden, familieleden, dus in ALLE omstandigheden. Dit is van het grootste belang om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bijvoorbeeld: laat een stoel vrij tussen twee personen tijdens een noodzakelijke vergadering

 

Wat doe je als je ziek bent:

 

Alle patiënten met enige vorm van acute luchtweginfecties moeten sowieso thuisblijven om verdere besmetting te voorkomen. Dit is dus iedereen die niest, hoest, koorts maakt of verkouden is. Ga ook NIET naar de consultatie van je huisarts. Bel naar je huisarts of de dokter van wacht (bellen naar 1733). Die zal na telefonische consultatie oordelen of je je moet aanmelden aan het triagepunt van de Huisartsenwachtpost Meetjesland en de dienst Spoedgevallen op het terrein van AZ Alma.

In dat geval bel je naar het callcenter voor een afspraak: 09 3 100 100. Dat callcenter zal je een afspraakmoment geven. Respecteer dat stipt en kom niet te vroeg. De triagetent is open van 16.00 u tot middernacht. Ook patiënten met ‘andere dan corona’-klachten komen (na afspraak via het callcenter) via dit triagepunt en zullen afgeleid worden naar de dienst Spoedgevallen. In de triagetent word je ingeschreven en kort gezien door een huisarts voor een eerste selectie. Die zal beslissen naar waar je wordt doorgestuurd: ofwel naar het zorgmeldpunt, ofwel naar de dienst spoedgevallen ofwel naar huis voor thuisisolatie

 

Waar kan je terecht voor vragen rond Corona:

 

Op de website www.info-coronavirus.be vind je heel wat informatie over het coronavirus. Je vindt er ook het gratis info-nummer 0800 14  689 waar je terecht kan met al je vragen over corona.

Ook de gemeente Beernem heeft infonummer voor vragen over corona: 050 28 90 78. Via e-mail kan je terecht op corona@beernem.be.

 

Recentste officiële informatie in Beernem op:

 

https://www.beernem.be/corona

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden