Donderdag 23 januari 2020

Eendjes in hard winterweer in het Bulskampveld

Geschreven op 07-03-2015

Fotografie Beernem/Studio Kristal Foto, Fotograaf/Eddy Persyn, Actuali.be,

 

 

Foto en tekst Eddy Persyn

Op 20 december 2010 's ochtends, toen ik mijn slaapkamerraam opentrok, zag ik een prachtig wit tapijt.  Onmiddellijk na een kleine hap, mijn fotomateriaal genomen en op stap naar het Bulskampveld. 

De vijver was grotendeels dichtgevroren met mooie verse sneeuw rondom en op de takken. Vanop het schiereiland zag ik de eendjes beschut onder de struiken samenscholen. De beschutting had een stukje vijver ijsvrij gehouden.

Ze dobberden op het water en hun kleuren gaven een mooi contrast tegenover de spiegelingen op het water oppervlak.

Door gebruik te maken van mijn 60-250mm kon ik afstand bewaren en hen ongestoord bekijken en fotograferen.  De grote opening in combinatie met de 250mm zorgden voor een beperkte scherptediepte die de eendjes mooi isoleerden in hun omgeving.

Opname gegevens: Pentax K5 met DA* 60-250 mmf4 op 20 -12 - 2010 om 12u31.

F 250 mm -  f5 -   1/640 sec -  iso 200 -  geen belichtingscompensatie -  opnameformaat JPEG -  JPEG instelling neutraal over de volle lijn