Dinsdag 22 oktober 2019

RICOH IMAGING wint drie prestigieuze 2015 TIPA Photo & Imaging Awards

Geschreven op 25-04-2015

Pentax K-S2
 
De Pentax K-S2 is een goede match voor enthousiaste fotografen en heeft een 20MP CMOS-sensor zonder low-pass-filter. De behuizing is weer- en stofbestendig, biedt een optisch pentaprisma (gezichtsveld van honderd procent) en is de eerste Pentax DSLR met een lcd-scherm met variabele hoek (3-inch, 951K dots).

De compacte camera heeft een ingebouwd Shake Reduction-mechanisme (SR) en is te gebruiken in combinatie met alle nieuwe en veel oudere Pentax-lenzen, hoewel in sommige gevallen een adapter nodig is.

 

De K-S2 levert een topsluitertijd van 1/6000 seconde met een shooting rate van vier tot vijf frames per seconde. Tot de creatieve functies behoren onder andere meervoudige belichting, de mogelijkheid tot fotograferen met intervallen, een geavanceerde HDR-functie en full HD-video.

Met de ingebouwde wifi en bijbehorende app zijn afbeeldingen over te zetten en kan de gebruiker fotograferen terwijl de camera draadloos met de computer is verbonden.

Hieronder de link naar de Pentax KS2 officiële pagina bij Ricoh Imaging:

http://www.ricoh-imaging.be/nl/product/11576/body/overview/reflex-digitaal.html

 

Pentax 645Z
 
Met een opnamegebied van 43,8 x 32,8 mm is de 51,4 MP CMOS-sensor in de Pentax 645Z zo’n 1,7 keer groter dan die in full-frame DSLR’s. De camera kan drie frames per seconde leveren met 10-image burst-mogelijkheid in Raw JPEG-formaat en maximaal dertig in JPEG-formaat.

Het kantelbare 3,2-inch lcd-scherm bevat 1.037 miljoen RGB-dots en heeft een constructie zonder luchtgat, die reflectie en verstrooiing van licht vermindert, wat nog eens wordt versterkt door een speciale antireflectielaag. Verder heeft de camera een grote, heldere optische zoeker.

 

De nieuw ontworpen SAFOX 11-fase en bijpassende AF-module bevatten 27 sensorpunten, inclusief 25 cross-typesensoren. In combinatie met een Live View-functie vergroot dit de afbeelding op het scherm, zodat de focus heel precies bij te stellen is. Indien gewenst, is de ISO-gevoeligheid te vergroten tot een ongelofelijke 204.800.

Hieronder de link naar de Pentax 645 Z officiële pagina bij Ricoh Imaging:

http://www.ricoh-imaging.be/nl/middenformaatcamera/PENTAX-645-Z.html

 

Ricoh WG-M1
 
Dit populaire onderdeel van de markt blijft groeien.

 

Het unieke design van de Ricoh WG-M1 is waterdicht tot 9,75 meter zonder extra beschermingsbehuizing, schokbestendig tot 1,8 meter en vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De camera heeft grote bedieningsknoppen en een 3,8-inch lcd-scherm. De

14 MP-sensor en -processor kunnen full HD-video’s maken en leveren een snelheid van tien frames per seconde, gefilmd door zijn ultra-groothoeklens.

De camera wordt geleverd met een riem met haak om de camera te dragen, en een kleefbaar bevestigingspunt om de camera op verschillende oppervlakken te bevestigen. Zo kunnen gebruikers direct in actie komen.

Optionele accessoires, zoals een polsriem, helmbevestigingspunt en meer, vergroten de bruikbaarheid van de camera.

Hieronder de link naar de Ricoh WG-M1 officiële pagina bij Ricoh Imaging:

http://www.ricoh-imaging.be/nl/product/08272/body/overview/compact-digitaal.html

 

Over RICOH IMAGING


 
RICOH IMAGING COMPANY LTD is wereldwijd toonaangevend in de productie van hobby- en professioneel beeldverwerkingsmateriaal, met een lange merkgeschiedenis van zowel Pentax- als RICOH-producten.

De uitgebreide productreeks omvat state-of-the-art digitale spiegelreflexcamera’s, middelgrote camera’s met verwisselbare lenssystemen, zoom- en outdoorcompactcamera’s en een uitgebreide reeks van kwaliteitslenzen en -accessoires.

Daarnaast is er het brede assortiment van verrekijkers geschikt voor verschillende activiteiten.

ricoh-imaging.be