Woensdag 26 februari 2020

Speech nieuwjaarsreceptie Unizo 2020 bij trekking einderjaarsaktie

Geschreven door Matthias Donderwolcke op 19-01-2020

Beste burgemeester en schepenen,

Beste unizoleden en sympathisanten,

 

Jullie zijn allemaal stil en goedluisterend, anders had ik jullie tot rust kunnen aanmanen met “ORDER”!

2019 was ongetwijfeld het jaar van Brexit, Notre Dame van Parijs zwaar beschadigd in een brand, Regionale, federale en Europese verkiezingen, Regeringsonderhandeling à meerjarenplanning

Voor Unizo Beernem was 2019 een jaar met talrijke activiteiten, Facebook actie De Kip van Beernem, Infoavond omtrent veiligheid, Summerdrink, Avondmarkt, Actie voor onze leden op “de dag van de ondernemer”.

Ook de samenwerking met de gemeente en in het bijzonder met de dienst lokale economie werd versterkt, denk maar aan de opvolging en georganiseerde infomomenten van de talrijke openbare werken, met als meest ingrijpende de heraanleg van de Parkstraat

Maar laat ons ook de samenwerking met de Bizz Awards niet vergeten

Ik durf ook kritisch zijn als ik vraag aan Jos en Ruben dat onze lokale economie in het meerjarenplan een ambitieuzer karakter mag krijgen. Er word vanuit de gemeente al heel wat ondernomen voor onze ondernemingen, maar meer is beter…

Het succesvolle jaar van Unizo Beernem, denken we maar aan 19 nieuwe leden --> 140 leden, was enkel mogelijk dankzij een jonge dynamische ploeg, boordenvol creativiteit en ondernemersschap.

Mag ik u, ook namens Sarah Moutton, als kersverse co voorzitters een bedankingsapplaus te vragen voor de ploeg van Unizo Beernem.

Dank u wel....

 

We sluiten niet enkel 2019 af, maar tevens een decenium…een bewogen decennium waar heel wat veranderd is, zeker voor KMO’s. Er werd aan alle kanten aan de marges gepeuzeld, Administratieve druk, steeds moeilijker opboksen tegen grootdistributie en er boven ook nog personeelsproblemen.

Soms voelt het aan alsof dingen door onze vingers glippen…

Waar gaat het allemaal naartoe? Waarom doen we het nog?

Zijn vragen die elke ondernemer zich wel eens stelt. Brengt het nieuwe decennium dezelfde fatalistische vragen met zich mee? Hoogstwaarschijnlijk zullen er zeker volgen, maar toch, denk ik, dat jij als ondernemer, met je liefde en passie voor je vak, met je gedrevenheid en doorzetting, Met je kennis en knowhow. Hét verschil kan maken voor je consument!

Het zijn ook deze ingrediënten die de “Winkelhier” boodschap vorm geven! Nationale campagne --> succes --> woord van het jaar

Met het afsluiten van het vorige decenium, wens ik u alvast, 100 jaar later, een nieuwe Golden Twenties (of Happy Twenties) toe als ondernemer.

 

Tot slot deze avond….

Het is traditie dat de nieuwjaarsreceptie van Unizo Groot Beernem samenvalt met de trekking van de eindejaarsactie. Beide evenementen zouden onmogelijk zijn zonder de bestuursleden,…..partners van bestuursleden, zonder onze sponsors, zonder sympathiserende bedrijven en zonder jullie als deelnemers, onze trouwe supporters.

Mijn welgemeende dankjewel voor jullie steun en aanwezigheid vanavond!

Een eeuw geleden vatten de Golden Twenties aan. Het is niets voor niets dat begin 2020 juist dit thema voor deze avond werd gekozen. Een spektakel concert bal Moulin Rouge was net iets te hoog gegrepen voor vanavond, maar jullie aanwezigheid, voldoende bubbels en een 1000 tal hapjes zijn hoogstwaarschijnlijk voldoende om er een schitterende avond van te maken.

Ik geef zo het woord aan Ruben, Kurt en Sarah zal de uiteindelijke trekking van de hoofdprijzen in goede banen zal leiden!

Voor jullie allemaal de beste wensen en maak er een Olympisch 2020 van!

Proost!