Donderdag 27 juni 2019

Start nieuw seizoen Wonnebronne

Geschreven door Pascaline Neirinck op 15-09-2016

Speech naar aanleiding van de start van het nieuwe werkingsjaar van toneelkring Wonnebronne door Pascaline Neirinck, voorzitter ad interim. Bij deze gelegenheid wenste de huidige voorzitster de uittredende voorzitter Peter Vandecaveye veel succes in zijn nieuwe carriere wending en bedankte hem voor zijn vele jaren actieve inzet voor de vereniging.

Hieronder de volledige speech.

Dames en Heren,

Beste vrienden,

Mag ik even uw aandacht?

Vóór we aan het eigenlijke eten beginnen en nog aan ons aperitiefje bezig zijn, wil ik graag een woordje plaatsen.

Vorig jaar zijn we met deze barbecue begonnen. We vonden het een goede manier om de vakantie af te ronden en het nieuwe seizoen te beginnen. We hadden toen een aantal ideeën en we probeerden die uit te werken: het moest een plezante samenkomst worden, bedoeld voor leden, maar ook voor niet-leden en  sympathisanten, voor jong en oud, voor de spelers, de supporters en de sponsors. We wilden een gelegenheid bieden om op een losse manier over van alles en nog wat te praten. We wilden iedereen ook dichter bij elkaar brengen, en hoe doe je dat beter dan aan tafel, met een hapje en een drankje?
Het leek ons een goed idee om daar ineens iets jaarlijks van te maken, bijvoorbeeld telkens op de eerste zaterdag van september. We hoopten dat dit zou aanslaan, maar eigenlijk hadden we geen flauw benul van de slaagkansen.

Het resultaat is heel goed meegevallen: we hadden een goede 75 deelnemers, lekker eten en drinken, en ineens ook een hoop kennissen erbij.

Dit jaar is de opkomst zelfs nog groter: er zitten hier honderd mensen bijeen, en daar zijn we heel erg blij mee. We durven te hopen dat dit feest even goed zal zijn als dat van vorig jaar.

Tussen ons zit ook een bijzondere man. Hij is iemand die al vele jaren veel voor deze vereniging heeft gedaan. Eerder dit jaar heeft hij besloten om wat minder tijd in het verenigingsleven te steken en beroepsmatig nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het is niet zo dat hij wat minder tijd wil besteden aan toneel en cultuur - wel integendeel - maar hij koos er nu voor om zijn beroepsleven een nieuwe wending te geven. Met een beetje geluk en verbeelding maakt hij straks van zijn hobby gewoon zijn beroep. We wensen hem toe dat hij daarin slaagt.

Het rechtstreekse gevolg is dat hij zijn ontslag heeft gegeven als voorzitter en bestuurder van Wonnebronne vzw, en dat hij gelijk ook de Culturele Raad van onze gemeente verlaat. Zoiets laat zijn sporen na. Iedereen zal hem zeker missen, maar hij is natuurlijk niet van de aardbodem verdwenen. Als het nodig is, zal hij steeds met raad en daad terzijde staan.

Vandaag hebben we hem uitgenodigd. Hij is ons feestvarken, onze eregast. Met dit etentje en deze kleine attentie willen we hem bedanken voor alles wat hij in al die jaren heeft gepresteerd.

Dames en Heren, uw applaus voor: Peter Vandecaveye.